Президентът на федерацията по вдигане на тежести Андон Николов обяви за "Топспорт", че във федерацията все още не разполагат със съдийската техника, с която се обезпечават състезанията от вътрешния календар.

Както е известно, шефът на Съдийската комисия във федерацията Петър Гюлчев отказва да върне апаратурата във федерацията и я задържа в Асеновград. Така надпреварата за мъже и жени, която трябва да се проведе на 24 и 25 март в Габрово, е пред провал.

"Все още не разполагаме с компютрите, с които обезпечаваме дадено състезание. Гюлчев засега отказва да докара техниката в София. Имаме варианти да отреагираме, но това положение не е нормално ", коментира Николов.

На 16 март в София ще се проведе Общо събрание на федерацията по вдигане не тежести. Както "Топспорт" вече писа, Гюлчев и Димитър Димитров, които са членове на УС, ще бъдат предложени за освобождаване от ръководното тяло, защото пречат на работата на федерацията.

Наставникът на мъжкия национален отбор по вдигане на тежести Нено Терзийски е предвидил за днес контролно състезание, което ще се проведе от 16,00 часа.