Европейската седмица на спорта #BeActive в София беше закрита с второто издание на Нощта на спорта #BeActiveNight. Районът около НДК се превърна в атрактивна зона за любителите на спортните емоции. Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов обяви, че тазгодишната кампания е най-мащабната у нас до момента.

"Иска ми се да не слагаме точка на Седмица на спорта, а тя да продължи през цялата година. Спортувайте, защото спортът е здраве", заяви зам.-министър Стоян Андонов.

Министър Кралев откри ремонтираната зала за лека  атлетика в Добрич

Министър Кралев откри ремонтираната зала за лека атлетика в Добрич

"За мен е огромна чест и изключително удоволствие да бъда в тази зала"

Нощта на спорта предизвика голям интерес със състезания за най-бързо изкачване на вътрешното пространство на Националния дворец на културата, фасадно изкачване на сградата и спортно ориентиране. Над 30 спорта представиха на сцена своите демонстрации за зрителите на #BeActiveNight, а за любителите на високия адреналин бяха подготвени множество атракции, сред които летене с балон.

Сред официалните гости на закриването на Европейската седмица на спорта бяха евродепутатът от ПП ГЕРБ Андрей Ковачев, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, Йорданка Фандъкова и Анатоли Илиев - организационен секретар на Фондация "София - Европейска столица на спорта", както и едни от най-обичаните български спортисти - плувецът Петър Стойчев, гимнастичката Ренета Камберова и джудистът Ивайло Иванов.

Посланиците на Европейската седмица на спорта Йордан Йовчев и Денислав Коджабашев споделиха своите впечатления от събитията организирани от ММС в София.

"Европейската седмица на спорта се превърна в един празник, защото заедно накарахме повече хора да спортуват и да бъдат активни", заяви Йордан Йовчев. Денислав Коджабашев изрази радостта си от това, че много деца са се докоснали за първи път до спорта благодарение на инициативата.

Министър Кралев се срещна с народния представител Валентин Милушев във връзка с Европейската седмица на спорта #BEactive

Министър Кралев се срещна с народния представител Валентин Милушев във връзка с Европейската седмица на спорта #BEactive

Тази неделя ще се проведе футболния турнир под надслов "Да върнем интригата в Искровете"

Лица на кампанията през 2019 г. бяха още грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, световната и европейската ни шампионка по борба Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и световна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов.

#BeActive 2019 беше част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз. През тази година мотото на Европейската седмица на спорта беше "Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!".

ММС организира Нощ на спорта #BeActiveNight 2019

ММС организира Нощ на спорта #BeActiveNight 2019

Официалното закриване на Европейската седмица на спорта ще бъде направено от заместник-министъра на младежта и спорта доц. д-р. Стоян Андонов