Председателят на ОСК Академик - Румяна Нейкова разказа интересни подробности за 70-годишнината на сдружението. Ето какво сподели тя пред БНТ:

"Трябва да дадем дължимото на всички състазатели, треньори, ръководители, деятели, които със своя труд са допринесли за имиджа на Обединен спортен клуб Академик и за изявите на България в най-големите и престижни мероприятия.

За съжаление от 2007 година насам успехите на България са много малко. Много малко са титлите - световни, олимпийски, европейски. Това говори за спада в нашето развитие като спорт в България и контректно в ОСК. Но да гледаме към бъдещето с високо вдигнати глави и да бъдем оптимисти.

Антъни Иванов избра университет в САЩ, получи пълна стипендия

Антъни Иванов избра университет в САЩ, получи пълна стипендия

Чудесни условия за подготовка за звездата ни

Ние, като ръководители, трябва да допринесем за изграждането и надграждането, да помагаме на състазателите, които тепърва тръгват към тежкия път към успехите. Дано и те да имат нашето търпение, защото зад един успех стоят много търпение, труд и всеотдаденост.

За мен и все още е трудно, тъй като все още ми е трудно да управлявам като ръководител в дни, в които нищо не достига. Средства почти няма. Всеки член на клуба задава въпроси за финансиране. Това са болни теми, но без тях не може. Това са основните проблеми не само в ОСК Академик, а в целия български спорт".