Трикратният световен шампион по бойно самбо - Росен Димитров бе специален гост в студиото на Topsport.bg.

Близнака, който е и треньор на националния отбор по самбо, коментира редица теми, сред които представянето на тима ни на Световната купа по самбо, провела се в Бургас, дебюта на шампиона Лудогорец в Шампионската лига и разбира се предстоящата бойна гала вечер TWINS MMA 7, на която самият той е основен организатор и участник в основния двубой.

Ето какво сподели многократният световен номер едно за бойното шоу TWINS MMA 7, което ще с проведе в столичната зала „Христо Ботев" на 02.10:

„Това за нас е гала номер 7, което само по себе си говори, че успяваме да поддържаме постоянство и високо ниво. Организирането на подобни състезания не е никак лесно и само тези, които го правят като нас могат да разберат какво ни коства това.

Естествено един от най-важните аспекти по организацията на надпревари в смесените бойни изкуства, е добронамереността на спонсорите ни. В това отношение все още разчитаме на споразумения и познанства, основани на приятелски, неформални отношения. Не смятам, че това скоро ще се промени, за съжаление. Знаете - трудно се убеждават крупните организации да влагат средства в каквото и да било в наши дни. Ние обаче се радваме, че има на кого да разчитаме и че хората, които ни съдействат са сериозни и отговорни.

Да, конкуренция в нашата сфера трябва да има, както е и във всяка друга. Така се ражда качеството и шампионите. Лично аз винаги оставам много доволен и дори всички ние се опитваме да подкрепяме и насърчаваме бивши и настоящи спортисти, решили да се занимават с организация на бойни гала вечери. Така и трябва да бъде. В това отношение дори трябва да подчертая, че при нас конкуренция, в икономическия смисъл на думата, по-скоро няма - всеки се опитва да помага на останалите.

На галата на 02.10 мога само да загатна, че и този път сме приготвили доста изненади за зрителите в залата, а и за тези пред екраните. Ще има много интересни, трудно предвидими сблъсъци, които ще изправят гледащите на крака. Разбира се залагаме на противопоставянето на различните стилове, като ще има състезатели по борба, граплинг, шампиони по аматьорски ММА, санда, самбо и т.н. Ще участват имена, които вече са познати на аудиторията, както и такива, които не са, но определено има какво да покажат.

Проведохме и разговори с чуждестранни бойци, като както вече стана традиция при нас - ще има и срещи с участието на чужденци. Това спомага за повишаване на интереса към спорта ни, а и непредвидимостта на мачовете е още по-голяма, съответно и интересът от боевете.

Само ние си знаем какво ни коства организацията на една такава гала вечер. Няма да е пресилено да се каже, че каквито средства бъдат инкасирани от едното състезание, почти изцяло биват разходвани по следващото. Няма как. Печалбата ни не е много голяма, но си заслужава, тъй като изкарваме наяве много момчета, които са можещи, които имат уменията и потенциала да са големи спортисти, но никой не ги забелязва. Сега вече няма да е така. Плащат се разходи по самолетни билети, престой и т.н., особено за чуждестранните бойци. Освен това разполагаме с комфорта на една от най-добрите зали в страната, като дори само около подредбата и подготовката й отново трябва да се отдели доста време, за да стане тя бойна зала, в пълния смисъл на думата.

Ще кажа само, че и този път всички фенове на смесените бойни изкуства могат да очакват истинско шоу в зала „Христо Ботев". Нека който прецени заповяда да види това, което сме ви подготвили".

Какво каза Росен Димитров за дебюта на Лудогорец в Шампионската лига четете ТУК!

Повишава ли се кредитът на доверие на българите към родния ММА - вижте мнението на Близнака ТУК!