Най-големият московски стадион "Лужники" ще бъде затворен за поредния ремонт. Атлетическата писта беше напълно реконструирана за световното първенство в Москва през лятото, а сега е под въпрос оставането й на стадиона. „Лужники" вероятно ще остане изцяло футболно съоръжение заради световното първенство през 2018 г.

Капацитетът на съоръжението ще се увеличи от 78 хиляди на 81 хиляди зрители. Ремонтът ще струва 450 милиона евро и трябва да приключи през лятото на 2017 г.

"Цената на ремонта е относителна невисока в сравнение с предварителните ни очаквания да струва 30 милиарда рубли (676 млн. евро). Но като прегледахме всички възможности изчислихме, че сумата може да се намали", заяви заместник кметът на Москва Марат Хуснулин.

"Планираме да запазим покрива, но ще сменим отделни елементи и на някои места ще я удължим от 8 на 14 метра. Правим го, за да запазим основния вид на стадиона и спестяване на средства. Фасадата също няма да се променя, само ще я освежим и укрепим", добави той.

"Ще бъдат разглобени всички трибуни, защото иначе няма как да увеличим капацитета. В момента разстоянието между трибуните не отговаря на изискванията на ФИФА. Трибуните ще бъдат доближени до терена, каквото е друго изискване на ФИФА", каза Хуснулин.
До 1 май 2017 г. Москва трябва да има готов стадион за домакинството на подготвителния турнир за Купата на конфедерациите.