Украинският треньор по плуване Михаил Зубков бе пуснат под гаранция от ареста, след като във вторник беше арестуван за побой над дъщеря си.

Както е известно, Зубков бе закопчан от органите на реда, след като телевизионни камери на австралийската телевизия "Ченъл 9" го заснеха как бие плувкиня. Малко след това се оказало, че той е налагал собствената си щерка, която е участничка на Световното първенство по плувни спортове в Мелбърн.

Междувременно полицията издаде и ограничителна заповед на 38-годишният треньор. Според нея той няма право да се приближава на по-малко от 200 метра от нея. Веднага след разгласяването на инцидента от ръководството на Световната федерация по плуване прекратиха акредитацията на треньора, заклеймявайки поведението му като абсолютно недопустимо.

След направените изследвания се установи, че 19-годишната Катерина не е получила никакви сериозни наранявания от нападението на баща си. От полицията пък съобщиха, че тя се чувства добре и съдейства на органите на реда, занимаващи се със случая.