Германският концерн "Пума" ще стане спонсор на Българския олимпийски комитет и ще облече българските спортисти, които ще участват на Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 година, обявиха от Българския олимпийски комитет.

Председателят на БОК Стефка Костадинова е посетила централата на компанията в Херцогенаурах, където е провела срещи с председателя на Борда на директорите на компанията Йохен Цайц и вицепрезидента Хорст Видман.

Очаква се в най-скоро време подписването и на договор между БОК и "Пума".

От концерна са поели ангажимента да изработят екипировка за младите български спортисти, които ще участват на Летните олимпийски дни в Белград през юни.

От Българския олимпийски комитет обявиха, че екипировката за спортистите, които ще ни представят на Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 година, също ще бъде изработена от чуждестранна компания, като в момента се водят преговори за това.

Досега официален доставчик на облеклото бе родната фирма "Диел".

Предстои и подписването на договор за спонсорство с един от мобилните ни оператори. Както е известно официален спонсор на Българския олимпийски комитет вече е Първа инвестиционна банка.

От Българският олимпийски комитет апелираха държавата да помогне за построяване на нова централа на Комитета.

Къщата на улица "Ангел Кънчев", в която в момента се помещава БОК, се ползва под наем, като договорът за това е до 2013 година.