Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе заседание на Обществения съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Това бе първото заседание на Съвета в обновен състав след като през тази година се присъединиха 12 нови организации.

По време на откриването на заседанието зам.-министърът изрази радостта си от това, че България получи ресор "Иновации и младеж", включващ въпросите за младежта, спорта, образованието, културата и науката.

"Вярвам, че всичко, което извършихме по време на Българското председателство в сектор "Младеж", е взето предвид при определянето на ресорите. Фактът, че г-жа Мария Габриел ще го ръководи е признание за страната ни", каза той.

В рамките на заседанието беше обсъден Правилникът за дейността на Междуведомствената работна група за изпълнение на Диалог с Младежта в рамките на Европейската младежка стратегия (2019-2027) и бе направен отчет какво е направено до момента и какво предстои за новата Национална стратегия за младежта (2020- 2030). По време на работната среща беше представен проектът "Разработване и внедряване на стандарти за качество при предоставянето на младежки услуги в България" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Министерството на младежта и спорта одобри проект на "Играй с Развитие"

Министерството на младежта и спорта одобри проект на "Играй с Развитие"

Вече две години фондацията активно и последователно подкрепя детско-юношески отбори в петте колективни спорта

Заседанието завърши с дискусия, на която бяха обсъдени предложения за съвместна инициатива по повод 5-и декември - Международния ден на доброволчеството и провеждането на конкурса "Мисията ДОБРОВОЛЕЦ: (не)възможна", организиран от ММС. В Съвета взеха участие над 25 организации, сред които "Младежки глас", "Български младежки червен кръст", "Национално представителство на студентските съвети" и "Национален младежки форум". По време на срещата бе представен новият директор на дирекция "Младежки политики" към ММС Милена Андреева.

Министрите на младежта и спорта Кралев и Рахимов обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество между България и Азербайджан

Министрите на младежта и спорта Кралев и Рахимов обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество между България и Азербайджан

По време на разговора двамата министри споделиха своя опит в организирането и провеждането на международни първенства