Министерството на младежта и спорта одобри проект на фондация "Играй с Развитие" по Националната програма за изпълнение на младежки дейности, по чл. 10а от закона за хазарта за 2019 година.

Проектът "Аз спортувам" е на стойност 39 500 лева и ще бъде реализиран в рамките на 5 месеца - от 1 юни до 30 септември, като чрез него над 140 деца от Тетевен и Сливен ще имат възможност да спортуват, да говорят за спорт, да се срещат с големи наши шампиони.

Една от идеите е именно през летните месеци - когато децата са извън контрола на училищните занимания, те да бъдат заедно в спортната зала със своите треньори и връстници. Основната цел е след приключване на проекта, колкото се може повече деца да продължат да се занимават със спорт в свободното си време.

И Тетевен, и Сливен са известни с волейболните си традиции и през последните години влагат много енергия и труд в развиване на детско-юношеските си школи. Това е добрата база за привличане на още подрастващи в залата. Специалистите и в двата града имат опит в работата с деца в неравностойно положение, на които спортът дава сериозни възможности за социализация и реализиране.

Снимка 438423

Източник: Фондация "Развитие"

Проектът на "Играй с Развитие" обръща особено внимание на тези деца и привличането им към волейболните занимания.

Вече две години фондацията активно и последователно подкрепя детско-юношески отбори в петте колективни спорта - волейбол, футбол, баскетбол, водна топка и хандбал. Доверието, което ММС гласува на "Играй с Развитие" с одобряването на проекта, ще даде възможност фондацията много по-целенасочено, ефективно и резултатно да реализира идеите си за подпомагане на спортуващите деца в Тетевен и Сливен, като заедно с това се гони и възможно най-дълготраен ефект от работата по проекта "Аз спортувам".

Над 140 момичета и момчета стават част от магията на волейбола с проекта "Аз спортувам" на фондация "Играй с Развитие"

Над 140 момичета и момчета стават част от магията на волейбола с проекта "Аз спортувам" на фондация "Играй с Развитие"

Проект с грижа за децата!