Деца бяха насърчени да спортуват по проекта "Аз продължавам напред". Основната му цел е включването на учениците от групите по кинезитерапия (ЛФК) към ЦПЛР в столичното 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" и насърчаването им към физическа активност, като средство за здравословен начин на живот и подкрепа на личностното им развитие. 

Събитието се проведе под наслов "Подай ръка, не пестете време и енергия! Участвайте заедно с нас в състезанието!".

Снимка 595860

Източник: ТОПСПОРТ

Ползите за участниците са оригинален инструмент за комуникация, където ученикът е центъра на събитието. Отключване на вътрешния потенциал, откриване на лични качества и таланти, свързани със спорта. Разбира се - добро настроение и забавление. Но също така укрепване мускулатурата на цялото тяло за изработване на правилна стойка.

Дейността беше организирана под формата на състезание от щафетни игри, в които учениците са истинските играчи в проекта. На всеки етап се включваха и останалите заинтересовани страни - учители и гости, публика и партньори.

Снимка 595862

Източник: ТОПСПОРТ

Игрите бяха във физкултурния салон на 90 СУ "Ген.Хосе де Сан Мартин", водени от Илонка Стойчева -преподавател по кинезитерапия (ЛФК) и уважено от директора Емилия Иванова, помощник директора на спортната школа Елена Славчева, учители и ученици.

Снимка 595858

Източник: ТОПСПОРТ

След приключване на игрите учениците демонстрираха умения от изправителната гимнастика, чиято цел е укрепване мускулатурата на цялото тяло и изработване навик за правилна стойка, което е средство за борба срещу гръбначните изкривявания в тази възраст.

Снимка 595857

Източник: ТОПСПОРТ

Двете директорки поздравиха децата, след което им подариха по един ключодържател (футболна и баскетболна топка). Всяко дете допълнително ще получи и по една фланелка по проекта.