Министърът на младежта и спорта  Красен Кралев поздрави доброволците по случай техния Международен ден. В него се споменава, че тяхната дейност е проява на висока гражданска активност. Ето пълният текст на приветствието:

Министър Кралев посети финансираните от държавата спортни обекти в Област Хасково

Министър Кралев посети финансираните от държавата спортни обекти в Област Хасково

Спортният обект ще приема състезания по лека атлетика на областно ниво

"Скъпи млади хора,

За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по случай Международния ден на доброволчеството, който се чества на 5 декември в цял свят.

Доброволчеството е проява на висока гражданска активност. Доброволчеството възпитава пълноценни личности и оказва влияние върху развитието на позитивни качества у младите хора.

Министерството на младежта и спорта в последните години работи в близко партньорство с неправителствените организации, като така на практика включваме пряко младите хора. Ние финансираме множество проекти, чрез които организациите реализират доброволчески инициативи и виждаме увеличения интерес към доброволчеството. Това ни мотивира да продължим положителната практика от нашето сътрудничество.

Благодаря Ви за мотивацията, за активността и отделеното време. Благодаря Ви, че не оставате безучастни към проблемите, които ни заобикалят! Доброволческите инициативи са възможност не само за промяна на общността и нагласите, а възможност да действаш, да участваш в обществените процеси и да бъдеш активен.

Вярвам, че доброволчеството учи и на доброта, съпричастност и инициативност. Никога не е късно да станеш доброволец!

Бъдете здрави и активни!

Честит празник!

Снимка 391651

КРАСЕН КРАЛЕВ

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА".