След монтирането на огромната покривна конструкция на многофункционалната спортна зала и закрит колодрум в Пловдив, които изгражда колоездачното дружество "Цар Симеон 1898", от тази седмица инвеститорите предприемат следващия важен етап от изпълнението й - климатизацията и остъкляването.

Започната е работа по офериране и подготовка за изпълнение с фирми за външна фасада и другите инсталации. Въпреки многото трудности, строителството на внушителното спортно съоръжение продължава и върви под пълна пара, според предвидените срокове. В момента ръководството на пловдивския велоклуб избира подизпълнители за следващите етапи.

"Действително на сто процента завършихме поставянето на покривната конструкция, сега предстои покриването й с доставените вече изключително качествени панели. В момента преглеждаме и отсяваме последните оферти от фирмите. В най-скоро време ще изберем изпълнителите за външната фасада, вентилационната система, климатизацията, ВиК и електрическите инсталации. Интересът на всички сериозни фирми в България към този наш обект е много голям, защото това спортно съоръжение е уникално по своя характер. В България за първи път се прави такава мултифункцонална спортна зала и естествено участието на всяка една фирма в този проект ще вдигне реномето и престижа й, ще се отрази много добре на имиджа й", заяви техническият директор на строежа Митко Владов от ръководството на "Цар Симеон 1898".

С монтажа на огромния покрив строежът вече придоби доста по-внушителен вид и вече се добива ясна представа как ще изглежда мащабното спортно съоръжение. Ръководството на "Цар Симеон 1898" призовава медиите и обществеността за коректност и толерантност, в името на довършването на проекта.

"След като никой не ни помага, ще апелираме поне да не ни се пречи, за да довършим това, с което сме се захванали. Това, което сме го обещали, ще го направим с цената на всичко. Ще построим тази дългоочаквана спортна зала, която ще остане за България и за Пловдив, въпреки че от нито една държавна институция до момента не проявява интерес. Все едно не съществуваме. Въпреки това, се надяваме, поне едно официално лице от държавна или местна институция да посети строежа, дори и само от любопитство", коментираха от управата на "Цар Симеон 1898".

Мултифункционалната спортна зала в Пловдив ще бъде за 10 000 седящи места, като може да помещава почти всички видове спорт. Сградата е уникална по своя характер поради многофункционалността си и няма аналог, както в България, така и в Източна Европа.