Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Весела Лечева съобщи във Велико Търново, че новата стратегия за развитието на българския спортен тотализатор вече е напълно готова и още през тази седмица ще бъде внесена за обсъждане в Министерския съвет.

Стратегията е ориентирана към ограничаването на държавната издръжка до 6-7 на сто и разширяването на новите технологии, които да предлагат повече атрактивни игри, каза Весела Лечева.

По думите й в момента държавната издръжка възлиза на 17 на сто, а само 4 на сто са средствата за обновление и реклама, като през последните 10 години не са правени инвестиции за модернизация на спорния тотализатор.

За да може да се развива в конкурентна среда, наситена с разнообразни игри, българският спортен тотализатор трябва в кратки срокове да бъде подготвен за работа в новите условия, коментира Весела Лечева.

Във Велико Търново председателят на ДАМС и други представители на централната изпълнителна власт се срещнаха с областния актив и представители на БСП в местните органи на властта от Велико Търново.

Политиката на тристранната коалиция и на парламентарната група на Коалиция за България в управлението на страната бе дискутирана на форума.