Президентът на федерацията по вдигане на тежести Андон Николов каза за "Топспорт", че подписката, която бе внесена за предизвикване на изборно Общо събрание, не е законна.
"Първо, в подписката са записани клубове, които не се членове на федерацията по вдигане не тежести.

В такъв случай те не могат да се броят като действителни гласове в полза на хората, които искат да предизвикат нови избори. Второто нарушение е, че част от клубовете, които са се подписали, не са направили това по законния ред. В смисъл такъв, че Управителният съвет на даден клуб трябва да даде пълномощия на един човек, който да подпише това искане. Това не е направено, както трябва", коментира Андон Николов.

Както е известно, днес ще се проведе регулярно отчетно събрание на федерацията по вдигане на тежести, на което ще бъде направен отчет на изминалата година. В дневния ред на сбирката няма да фигурира точка, която да разглежда внесената от инициативния комитет подписка за свикването на изборно събрание. Знае се, че на сбирката днес, която е от 10 часа и ще се проведе на националния ст. "Васил Левски", ще бъде предложено Петър Гюлчев и Димитър Димитров да бъдат освободени като членове на УС на федерацията, защото пречат на работата.