Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева продължава да се изкачва в световната ранглиста и заема вече 12-ата позиция. Предишната седмица старозагорката беше с едно място по-назад.


Неделчева се възстановява успешно от травмата в глезена и се надява да бъде напълно готова за турнира в Тайпе следващата седмица, който е с награден фонд 120 000 долара. В първия кръг там петкратната носителка на Европейската купа ще срещне рускинята Ела Карачкова.

При успех я чака бившата европейска шампионка Яо Джие, която е китайка, играеща за Холандия. Петя Неделчева отстрани Яо, която е №7 в света, в първия кръг на Откритото първенство на Индонезия в Сурабая на 1 юни.


В квалификациите в Тайпе ще участва и Дияна Димова, която ще играе и на двойки с 22-годишната Неделчева. В първия кръг те срещат третите в схемата Уон и Чин от Малайзия. След този турнир двете и треньорът Орлин Цветанов се завръщат в България.

В същото време най-добрият ни бадминтонист в последните години Константин Добрев обяви, че ще се ожени за своята съотборничка в Академик и националния отбор Мая Иванова. Сватбата ще бъде на 24 юни.