Тежка битка за поста на председател на БОК очаква един от кандидатите - президентът на федерацията по гребане Светла Оцетова. Единствено тя се пробва да застане срещу настоящия председател Стефка Костадинова, която се бори за втори мандат. Изборът е насрочен за 18 септември.

Оцетова призна, че е направила всичко възможно да навие и други изявени спортни фигури, за да засилят конкуренцията до края на подаването на кандидатурите - на 28 август. През ноември 2005 г. олимпийската шампионка от Монреал'76 стигна до балотаж със Стефка Костадинова за шефския пост в БОК.

"Не е важно кой ще оглави БОК и от какъв спорт идва. Преди всичко трябва да има визия и да защитава интересите на родния спорт. Ще ми бъде по-лесно навън, отколкото при избора на председател на БОК.

При всички положения през последните години МОК налага в ръководните структури доказани спортистки, заяви Оцетова на пресконференция днес.

"Натрупах стаж от 4 години в БОК. Имам нужния опит. Познато лице съм в международните структури и имам отлични контакти. Проектирала съм гребни канали за олимпийски и световни регати. Не бих тръгнала на битка без да имам подкрепа", допълни още тя.

Тя е главен проектант на най-големите и важни гребни канали. След като изгради тези за Олимпиадите в Барселона'92, Атланта'96, Сидни 2000, Атина 2004 и Пекин 2008, сега Оцетова участва в строежа на канали в Лондон, Сингапур.