Държавният отборен шампионат по гребане е на път да се провали, пише "7 дни спорт" по информация на Deltanews. Състезанието е насрочено за 5 май на гребната база в Пловдив, но забавен паричен превод от Българския спортен тотализатор към гребните клубове може да провали провеждането му. Става дума за средства, които тотализаторът отпуска на базата на специални тото точки.

"7 дни спорт" опита да се свърже с представители на спортния тотализатор, но удари на камък. От отдела за връзки с обществеността казаха, че не са компетентни по този въпрос. А в кабинета на шефа Иван Иванов никой не вдигаше стационарния телефон през целия ден.

Съдбата на първенството ще стане ясна на 24 и 25 април, когато ще се проведат и контролните състезания на националния отбор. След стартовете е насрочено събрание на федерацията с представители на клубовете в страната. Ако дотогава някой от клубовете не е успял да подсигури участието си във вътрешния шампионат, състезанието ще бъде отложено за месец септември.

"Разсъждава се по тази тема, но още нищо тревожно няма. Не знам дали парите от спортния тотализатор са преведени, защото бях повече от две седмици в чужбина, заяви председателят на Българска федерация по гребане Светла Оцетова. - Тази година действително има известно забавяне на парите от тотото, преди това не сме имали подобни проблеми".

В гонките трябва да участва и олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Тя се състезава за варненския клуб Черно море, но поради липсата на финанси все още няма подсигурена лодка за шампионата.

"7 дни спорт" потърси за мнение и говорителя на ДАМС Радослав Янкулов. "Не мога да дам мнение за случая, защото не съм запознат с проблема", заяви той.