На пресконференция в пресклуб "България" бяха обявени най-добрите спортисти на ОСК ЦСКА за изминалата година.

Ето какво каза Георги Калчев, председател на ОСК ЦСКА:

"Уважих награждаването и на Левски. Наградите се определят от комисия от треньори - 6, 7 човека. Аз не вземам участие в решението.

МЕО винаги е било зад ЦСКА, а МВР на страната на Левски. Но министерството на отбраната в този случай ни подкрепи неофициално.

Стига битки срещу държавата. Ние какви сме? Част от държавата сме!".

"В джудото Ивайло Иванов завърши трети на Европейското, седми на Олимпиадата. На турнирите от Гранд Шлем в Баку завърши на второ място, а в Токио - трети, и в момента е на четвърто място сред 335 състезатели в неговата категория.

В бокса Симеон Чамов записа победа на олимпийските квалификациите. Здравко Добрев, Елизабет Казанджиева спечелиха турнири.

В класическата борба имаме страхотен успех - второ място на световното първенство за глухи на Иван Георгиев Стоилов.

А в баскетбола в момента правим ремонт на втора зала. Като догодина ще подходим по-сериозно", добави членът на Управителния съвет на ОСК ЦСКА Стоян Вачев.

"Във волейбола имаме най-многобройната школа в страната. В шаха имаме над 800 деца. Като всеки месец правим републикански турнири. А тази година в края на април или началото на май ще проведем традиционния шахматен турнир на 100 дъски между фенове на Левски и ЦСКА", заяви изпълнителният директор в шаха- Васил Илиев.