Най-популярната ММА организация в България - TWINS MMA започва годината повече от подобаващо, като ще зарадва феновете на смесените бойни изкуства в страната с 9-ата си поредна гала вечер.

Това ще се случи на фаталния 13-и март, от 20:00 часа, когато традиционната арена за провеждането на битките на мениджърска агенция TWINS MMA - столичната зала "Христо Ботев" ще приеме сблъсъците от първата за годината надпревара.

Пред Topsport.bg организаторите разкриха важна подробност, като оповестиха, че и този път битките няма да минат без международно участие.

Именно в такъв сблъсък ще излезе на ринга и един от основните организатори на бойните гали на мениджърската агенция - Росен Димитров. Треньорът на националния ни отбор по бойно самбо, който е трикратен световен шампион, ще се изправи срещу французина Винсент Дел Гуера. Двамата бойци ще премерят сили в категория до 77кг.

Винсент Дел Гуера, родом от Марсилия, е с актив от 22 победи и 12 загуби на профи ММА-ринга. Дагестанският противник на Росен Димитров, с когото той трябваше да се бие по предварителна информация, се контузи, но Дел Гуера е значително по-опитен. Той е на 25 години и един от най-трудните противници, които Росен е срещал. Повечето си срещи печели след ключове. След контузията на Александър Илиев от Пловдив, това е поредната травма, която сполетява участник в галата.

Росен Димитров съчетава подготовката си с ангажименти към клуба си и националния отбор на България по бойно самбо. Българският боец е трикратен световен шампион по бойно самбо. Европейски шампион по бойно самбо и ръкопашен бой. Многократен шампион на България по джудо и самбо. Шампион по бразилско жиу жицу. Участник е в редица международни мачове и гали в някои от най-силните вериги в Европа. След подготовката, за която му помагат брат му Румен, Янко Борисов и Стоян Саладинов смята, че е готов да постигне победа.

Зрителите в залата ще могат да виждат всички детайли от мача и на голям екран. По телевизията ще се излъчват само репортажи от сблъсъците. Публиката в "Христо Ботев" по традиция ще участва и в различни игри с награди.

Срещи до момента на "TWINS MMA 9":

Росен Димитров срещу Винсент Дел Гуера (до 77кг)

Тодор Тодоров срещу Борис Балев в категория (до 66кг)

Тихомир Благовестов срещу Пламен Бъчваров (до 70кг)

Бранко Бабачев срещу противник, който вече е приел мача до 77кг

Радослав Вартанянов срещу Антон Бранков (до 70кг)

Денис Давидков срещу Цветелин Гергинов (до 77кг)