В състезанието по английска езда на централния манеж в ездови клуб Ал Форсан, отборът на Спешъл Олимпикс България завоюва в оспорвана надпревара два сребърни и два бронзови медала.

Сребро в бадминтон и още един бронз в дисциплината боче спечелиха атлетите на Спешъл Олимпикс България на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби. Илиана Цветанова и Велико Великов грабнаха сребро в дисциплината английска езда.

"При тази конкуренция, доволна съм от резултата", сподели Илиана, която е носител на първия златен медал от Световните игри за България - в дисциплината паркур.

"Днес съм удовлетворен от резултатите", сподели Велико Великов от Спешъл Олимпикс Варна.

Двата бронзови медала в английската езда от днес отидоха при Цветелина Георгиева и Виктор Христов от Спешъл Олимпикс София.

"След среброто в паркура, не съм удовлетворена от третото място. Имаме още една дисциплина - обездка. Там ще се боря за злато", сподели Цветелина.

Виктор Христов, за когото това е втори бронзов медал сподели:

"Да съм тук, на този манеж, да се състезавам с тези атлети, за мен това вече е голям успех!".

Треньор на отбора по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб "Конкур". Българският отбор по конна езда тренира на конна база "Ниеса" и се подкрепя от Българската федерация по конен спорт.

Церемония по награждаването се проведе в ездови клуб Ал Форсан в Абу Даби. Медалите връчи Джабер Мохамед Ганем Ал Суади (Генерален директор на кабинета на шейха).

Късно снощи пък Валери Маринов от Спешъл Олимпикс Благоевград взе бронза в своята дивизия по боче. За сребро се пребори атлетът Иван Нанев от Стара Загора в дисциплината бадминтон.

До момента атлетите на Спешъл Олимпикс завоюваха един златен (в конната езда), четири сребърни (три в конна езда и един в бадминтон), четири бронзови (три в конната езда и един в боче) медала. В плуването и силовия трибой нашите атлети се класираха на 10 четвърти места в различните дисциплини, информират от българския щаб.

Министър Кралев изпрати българските атлети на Световните летни игри Спешъл Олимпикс

Министър Кралев изпрати българските атлети на Световните летни игри Спешъл Олимпикс

Вижте подробности