Нова Зеландия се утеши с в Япония след убедителна победа с 40-17 над Уелс.

"Ол Блекс", които са абсолютен доминатор в ръгбито и имат три титли от Мондиали, направиха общо  6 есета. Бен Смит на два пъти захлупи топката зад крайната линия, докато по веднъж това сториха Джо Муди, Бойдън Барет, Райън Кроти и Ричи Мо'унга.

Световното първенство по ръгби навлиза в решителната си фаза

Световното първенство по ръгби навлиза в решителната си фаза

В събота и неделя са етвъртфиналните сблъсъци

Новозеланците водеха с 28-10 още на почивката срещу силно променения състав на "драконите". Европейците не бяха в състояние да се противопоставя на съперника си и да вземе за втори път бронзови медали. Халъм Амос и Джош Адамс реализираха есетата за Уелс, който няма победа над Нова Зеландия вече 66 години.

За старши треньорите на двата отбора - Стийв Хансен на Нова Зеландия и Уорън Гатланд на Уелс, това беше последен мач начело на националните отбори. С "Ол Блекс" се разделя и капитанът Кийрън Рийд, който беше с основен принос за спечелването на световните титли през 2011 и 2015 години.

Утре е големият финал на Световното първенство по ръгби, в който ще играят отборите на Англия и Южна Африка. Мачът е от 11:00 часа в Йокохама от 11:00 часа. Преди 14 години Южна Африка победи Англия на финала, за да спечели втората си титла. Англичаните докара за единствен път трофея в Европа през 2003 година.