През октомври се предвижда да бъде готова новата спортна зала за волейбол, която се изгражда в София с около 2000 седящи места. Днес по покана на известния волейболист Владимир Николов кметът на София Йорданка Фандъкова посети спортното съоръжение, което се изгражда до "Околовръстен път" в район "Младост", съобщиха от Столична община.

Спортната зала е частна инвестиция и e с площ 5000 кв. м, като е изградена в груб строеж и в момента се изпълняват довършителни работи. Тя ще се ползва от Волейболния клуб "Левски" и волейболната школа на Владо Николов, където тренират поне 300 деца от София.

Волейболната зала е свързана с нов спортен комплекс, който се изгражда на "Околовръстно шосе" до "Бизнес парк София" и станцията на метрото. Близо до нея ще има плувен басейн, 25 м, детски басейн и най-голямата зала за крос-фит в Източна Европа.

Тази година Столична община продължава програмата си за подкрепа на проекти на спортни клубове с общ бюджет 900 000 лева. Подадени са 80 проекта на спортни клубове, които подлежат на оценка.

Столичната община изготви проекти за шест нови училищни спортни зали, с достъп извън учебно време, като три от тях получиха разрешение за строеж. Предвижда се поетапно да се пристъпи към процедура за избор на изпълнител.

Разбиха залата по спортна гимнастика на ЦСКА

Разбиха залата по спортна гимнастика на ЦСКА

Много жалко...