Втори медал в двубоя и нови две отличия в отделните движения завоюваха младежките ни национални по вдигане на тежести, на продължаващото в израелския град Ейлат Европейско първенство.

Даниела Пандова се качи днес три пъти на подиума при най-леките в групата на 23-годишните девойки. Българката, която преди година бе с европейски бронз, сега стана шампионка в изхвърлянето с 68 кг, после се нареди втора в изтласкването с 87 кг, което й осигури общ сбор 155 кг и сребро в крайното класиране.

В същата възрастова група при 56-килограмовите Иван Миланов остана осми с двубой 219 кг (98 и 121).

Снощи Стилян Гроздев отнесе конкуренцията в кат. 62 кг при 20-годишните, като взе златото в двете движения и в двубоя при по-младите, а Диан Пампорджиев стана вицешампион в изтласкването.

В същата възрастова група Надежда Мей Нгуен пък си осигури бронза в изхвърлянето при най-леките. Стилян е шампион и от последното Европейско първенство до 15 и до 17-годишна възраст преди два месеца в Полша, а на миналогодишния еврошампионат в същата група на 20 и 23-годишните в Клайпеда (Литва) бе втори.

Така равносметката на България досега в Израел е 8 медала (4 златни, 3 сребърни и един бронзов), а само в двубоите имаме злато и сребро.

По-късно днес на подиума ще излезе и Петър Ангелов, който ще вдига в кат. 69 кг при 20-годишните.