Хаосът и тоталната липса на организация в българската федерация по спортна стрелба (БФСС) е на път да лиши Мария Гроздева и Антоанета Бонева от правото им на участие във финала за Световната купа в Банкок (Тайл) на 22 октомври. Двете състезателки се класираха сред най-добрите 12 през сезона на 25 м с пистолет, но БФСС не е подала техните заявки в указания срок до 10 септември.

Централата с президент Камен Шишманов на практика не функционира от март, когато заради установено незаконосъобразно изразходване на средства МФВС спря държавното й финансиране, пише "Сега". По време на олимпиадата в Лондон '12 отговорник за националния отбор бе назначеният от министерството координатор Димитър Тодоров, който и в момента кореспондира с международната федерация (ISSF) в опит да спаси българското участие в Банкок.

"Президентът на БФСС твърди, че като е спряно финансирането, той едва ли не не може да извършва дейност. Правото на дейност, което ние даваме, е независимо от това дали държавата ще подпомага един спорт или не - той трябва да може да изпълнява административни функции", коментира шефът на дирекция "Спорт за високи постижения" в МФВС Асен Марков.