Националния ни отбор по спортна стрелба замина днес за Вроцлав, Полша където от 13-и до 17-и септември ще се проведе Европейското първенство с малокалибрено оръжие. Олимпийската сребърна медалитска от Токио Антоанета Стефанова и нейния треньор Христо Христов отпътуваха рано тази сутрин с полет през Франкфурт, а основната група отлетя следобяд към Варшава и оттам за Вроцлав.

Всички тръгнаха с оптимизъм за представянето си в условията на силна конкуренция от 451 състезатели от 35 държави .Антоанета Костадинова, Ирена Танова и Мирослава Минчева ще стрелят на 25 метра пистолет, Самуил Донков и Кирил Киров на 50 метра пистолет, Антон и Таня Ризови са в дисциплината 50 метра пушка, а Валентин Малакчиев и Стоян Пушков на 25 метра бърза стрелба с пистолет. Заедно с тях са и треньорите Христо Христов, Румяна Апостолова, Евгения Звискова, Борис Димитров, Филип Стоянов и Александър Луканов.

Освен индивидуално, България ще участва и с отборен тим в лицето на Костадинова, Танова и Минчева в стрелбата от разстояние 25 метра пистолет. Още утре ще бъдат и първите тренировки на нашите на обновения стрелбищен комплекс във Вроцлав .

Mинистър Kузманов поздрави медалистките от европейското първенство по спортна стрелба

Mинистър Kузманов поздрави медалистките от европейското първенство по спортна стрелба

"С убедителното си представяне Вие демонстрирахте добра подготовка, професионализъм и амбиция да бъдете сред първите на Стария континент"