Най-популярната верига за смесени бойни изкуства - UFC се завърна в Европа. Шведският футболен стадион "Tele2 Arena" в Стокхолм бе домакин на ММА гала вечерта "UFC on Fox: Gustafsson vs Johnson", с участието на Станислав Недков.

Най-значимият сблъсък за българската част от аудиторията, разбира се, беше по време на предварителните двубои.

В третата битка от схемата на предварителните срещи единственият българин с успехи в UFC - Станислав Недков се изправи след почти две години отсъствие срещу младия украински боец Никита Крилов.

За съжаление на българската аудитория Стъки отстъпи още в първия рунд, като бе принуден да се предаде след малко повече от минута игра.

Крилов се възползва от неразчетено влизане в краката, от страна на иначе опитния ни борец и го задуши след само минута и 24 секунди. Никита прихвана здраво врата на Недков с лявата си ръка, издърпа го към себе си и не му позволи да се измъкне.

Стъки бе принуден да се предаде, записвайки едно от най-бързите поражения в тази категория (до 93кг) в историята на UFC.

В главната среща на вечерта местният любимец Александър Густафсон излиза срещу Антъни Джонсън, за да определят следващия боец, който ще получи шанс да се опита да отнеме титлата на Джон Джоунс.

Още по темата:

- Екзекуторът на Стъки: Казах ви, че не съм го чувал Недков...

- Станислав Недков записа антирекорд в UFC