Легендата на българската борба и президент на Българска федерация по борба Валентин Йорданов бе награден от президента Георги Първанов с орден "Стара планина" - първа степен за изключителните му заслуги към българския спорт.

Освен Йорданов отличия бяха връчени и на златните ни медалисти от Световното първенство по борба в Москва - Станка Златева, Михаил Ганев и Христо Маринов, както и на треньора Симеон Щерев. Те получиха почетния знак на президента Първанов за високо спортно майсторство и по повод спечелените титли. Гости на награждаването бяха спортният министър Свилен Нейков, Стефка Костадинова - президент на Българския олимпийски комитет, легендарният борец Александър Томов и звездата на българския футбол Христо Стоичков.

Президентът на България засипа с похвали наградените в своята реч. "Валентин Йорданов е легенда не само на българския, но и на световния спорт, който отдавна заслужаваше този орден", каза Първанов. Той окуражи и Станка Златева, заявявайки, че няма какво да спре българката към олимпийската титла в Лондон през 2012 година.