Много здрав мач от мъжкото първенство се очертава в Бургас. Вторият във временното класиране „Фрегата" е домакин на амбициозния „Локомотив" / Варна/, който заема третата позиция. Срещата е от 10-и кръг на шампионата като домакините са с 16т., а гостите с 14т. При победа Локо ще излезе зад лидера „Спартак" имащ 18 т.

„ Вече нямаме право на грешки. Навлизаме в решителната фаза на шампионата и задачата ни е само победи. Шампионът трябва да докаже защо е шампион на мача в неделя. Нямаме никакви проблеми с контузии и всички са готови. Седмицата премина в интензивни тренировки и излизаме за победа. Целта ни е отново титлата и купата на България", сподели президентът на домакините от ХК Фрегата Никола Добрев.

Дербито на кръга е в неделя от 17.00 часа в зала Младост в Бургас.

„ Имаме  кадровите проблеми. Ще сме без основен състезател в лицето на Тансер Юсню, който е контузен и няма да играе. Има още играчи с травми, но те са по-леки и се надявам да ги възстановим за дербито. Въпреки това сме длъжни да играем на високо ниво и да спечелим", заяви наставникът на домакините Никола Карастоянов.

Протоколен изглежда мача на лидерите от „Спартак" Варна, които гостуват на ХК „Левски". Домакините ще посрещнат водачите в първенството в залата на с.Българене, община Левски с актив от една победа от началото на шампионата и останалото загуби.

Ето и пълната програма при мъжете :

06 декември / събота/ 14.00 Интер-Академик - Добруджа

07 декември / неделя / 14.00 Осъм - НСА

14.00 Левски - Спартак Варна

17.00 Фрегата - Локомотив

При жените  се изигра дербито от 10-и кръг на Държавното първенство.  Лидерките от „Бъки" Габрово се наложиха  като гости над Етър 64 с 23:29 / 11:19/ и продължават да увеличават точките си,  като до момента са 16-сет. Втори са „болярките" с 12 т., трети Шумен 98 също с 12 т. В дъното на таблицата са Хасково и Панагюрище с по 2 точки.

Ето и мачовете при жените за 10-и кръг :

Етър 64- Бъки- 23:29 / 11:19/

06 декември / събота/  14.00 Свиленград ПУ- Шумен 98

14.00 Панагюрище- Хасково

Поморие- почива