В Благоевград беше дадено официалното начало на Световното първенство по канадска борба.

Кметът на града д-р Атанас Камбитов и президентът на Световната федерация по канадска борба WAF Асен Хаджитодоров стартираха надпреварата в зала „Скаптопара“.

Първенството ще продължи до 9-и октомври, когато ще бъде закрито, а на 10-и октомври състезателите ще отпътуват за своите страни.

В следващите няколко дни над 1300 състезатели ще мерят сили и ще се борят за медали в областния център. Първенството беше открито с представяне на спортистите, пристигнали от над 60 държави.

В Благоевград ще се състезават спортисти от водещи страни като Русия, Украйна, Казахстан, Америка, Грузия, Бразилия, Китай и много други.

Категориите, в които ще се състезават участниците в Световното първенство са: Юноши, Младежи, Ветерани, Хора с увреждания, Мъже и Жени.

На Световното по канадска борба присъстват десетки официални лица, сред които Умберто Панцети, вицепрезидент на Световната федерация по канадска борба, Сайман Беричоа, Джаембек Муканбетов и Атила Чабай, вицепрезиденти на световната федерация, Мирча Сильонеско, генерален секретар на федерацията.