Международния олимпийски комитет (МОК) не смята за необходимо да отлага Олимпийските игри, които трябва да се проведат през лятото на тази година в японската столица Токио, съобщава официалният уебсайт на организацията. Световната пандемия, причинена от разпространение на новия коронавирус SARS-CoV-2, който парализира целия живот на планетата.

Колосални финансови загуби за италианското Калчо

Колосални финансови загуби за италианското Калчо

Възможен ли е фалит?

"Това е безпрецедентна ситуация за целия свят и нашите мисли са с всички засегнати от тази криза. Солидарни сме с цялото общество, за да направим всичко, за да овладеем вируса.

Ситуацията около вируса COVID-19 също се отразява на подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020 и се променя всеки ден.

МОК остава изцяло ангажиран с Олимпийските игри в Токио 2020, като на този етап има повече от четири месеца, преди да се проведат Игрите, няма нужда от драстични решения, и всякакви спекулации в този момент биха били контрапродуктивни.

МОК насърчава всички спортисти да продължат да се подготвят за Олимпийските игри в Токио 2020, доколкото могат. Ще продължим да подкрепяме спортистите, като се консултираме с тях и ще им предоставяме най-новата информация и разработки, които са достъпни за спортисти по целия свят на уебсайта Athlete365 и чрез съответните им НОК и МФ", се казва в част от съобщението на МОК.