Министерството на младежта и спорта ще даде заключителна пресконференция за провелата се Европейска седмица на спорта #BeActive и ще представи социологическо проучване на тема "Каква е ролята на спорта в училище и какво е отношението на учениците от 1-ви до 12-ти клас към физическата активност".

Министър Кралев: Четвъртото издание на Sofia Open се очертава най-силното досега

Министър Кралев: Четвъртото издание на Sofia Open се очертава най-силното досега

Участие в турнира са потвърдили Карен Хачанов, Стефанос Циципас и Стан Вавринка

Това ще се случи утре, 16 ноември, от 10:00 часа в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

В срещата ще участват заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и Лидия Йорданова, управител на Екзакта Рисърч Груп ЕООД.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България.

Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност. Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта.

Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive през 2018 г. в България се осъществяват по проекта на ММС "Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай", който е съфинансиран по Програма "Еразъм +".