Министерството на младежта и спорта одобри средства в размер на 4,730 млн. лева за настоящата година за дейността на федерациите, администриращи неолимпийски спортове. Финансовото подпомагане за 2024 г. се реализира чрез Програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спорта за високи постижения на неолимпийските спортове и Програмата за финансово подпомагане на проекти за кадрово и научно-методическо осигуряване на спортните федерации.

Средства ще получат 25 федерации, като броят им е по-голям спрямо предходната година. В съпътстващата програма за кадрово осигуряване са увеличени възнагражденията на всички треньори и длъжностни лица средно с 15% спрямо 2023 г., като е добавена възможност за сключване не само на граждански договори, но и на трудови. За първи път в проектите на федерациите по неолимпийски спортове могат да бъдат включени втори национален треньор и лекар според спецификата на спорта.

С цел по-голяма прозрачност информация, свързана с изпълнението на дейностите по проектите на федерациите, администриращи както олимпийски, така и неолимпийски спортове, ще бъде публикувана на интернет страницата на съответната спортна федерация.

ММС връчи награди на шампионите ни през изминалата година

ММС връчи награди на шампионите ни през изминалата година

На специална церемония в тренировъчната зала на "Арена София"