Министерството на младежта и спорта и правителството ще възстановят изцяло комплекс "Червено знаме" в автентичния му вид. Това обяви спортният министър Радостин Василев в социалните мрежи.

Той публикува видео от комплекса, където инспектира хотела и съоръженията около него заедно със своя екип. Василев сравни "Червено знаме" с "нещо, наподобяващо Чернобил".

"През последните години се нагледахме на инвестиционни планове за този проект - публично-частни партньорства, огромни обещания, че тук ще бъде възстановено. За мен като гражданин беше ясно, че целта е това нещо да бъде заграбено. ММС е подхождало абсолютно безстопанствено към своя имот, а това е златен имот. Аз не мога да повярвам, че в България няма отговорни за тази разруха.

Ние вече имаме виза за проектиране на обект "Червено знаме". ММС е извоювало бюджет пред Министерство на финансите, който ще бъде евентуално гласуван при актуализация и приет, за възстановяване изцяло на спортен комплекс "Червено знаме". Решили сме това да бъде дом на спорта, изцяло с държавни пари, без молове, без дискотеки", каза Василев.

Радостин Василев иска от БФС приет от Конгреса бюджет, може да отнеме лиценза на футболната ни централа

Радостин Василев иска от БФС приет от Конгреса бюджет, може да отнеме лиценза на футболната ни централа

Вижте подробности