Пет милиона лева са заложени в бюджета на спортното министерство за домакинства на състезания от международния спортен календар. Сумата е еднаква с тази от предишните няколко години. Спортът ни ще разполага с 97 603 800 лева за годината, което е с 18,7% повече от сумата за 2020 г., пише "Монитор".

България ще приеме 10 големи състезания през 2021 година

България ще приеме 10 големи състезания през 2021 година

Първата проява в последните два дни на януари ще е олимпийската квалификация по таекуондо за мъже и жени

Големите разходи обаче ще отидат за обезпечаване подготовката и участието на елитните ни състезатели на отложените за това лято Олимпийски игри в Токио. Двойно е увеличението от м.г. и на средствата, които ще получат спортните клубове - 13,35 млн. лв., както и на тези за политика за младите хора - 6,8 млн. лв.

За да организират което и да е международно състезание у дома обаче, българските федерации ще имат и допълнителни разходи с оглед на извънредните обстоятелства около коронавируса. Така например заради специалния COVID протокол в ските и предвидените да се направят между 1500 и 2000 PCR теста провеждането на стартовете за Световната купа в Банско ще оскъпи организацията с 250 000 лева.

От ФИС обаче не предвиждат никаква компенсация заради сложната обстановка, като единствено могат да бъдат поети 20% от наградния фонд, коментираха от БФСки. В предишните години за състезанията под Тодорка отиваха между 3 и 4 млн. лв., като правителството отпускаше между 900 000 и 1,2 млн.

Министър Красен Кралев празнува рожден ден

Министър Красен Кралев празнува рожден ден

Той е роден на 2 януари 1967 г. във Варна