Новият министър на спорта Свилен Нейков е обещал  до 100 дни да проучи за какво са били похарчени парите от Европейския съюз от предишната власт на ДАМС, пише "7 дни спорт".

В интервю за БНТ Нейков разкрива, че е запознат с документацията за изразходваните европари и отчетите на предишното управление са изрядни. Шефът на новото ведомство, който е съпруг на голямата Румяна Нейкова, обеща прозрачност и по отношение на европарите.

Нейков съобщи, че приоритет на новоучреденото министерство ще бъде възстановяването на националната система за олимпийска подготовка. Особено необходими по високите етажи на властта, според министъра, остават успелите български спортисти, които са "лицето на България в международните отношения".

Самият Нейков призна, че получил официално поста в последния момент след среща с премиера.

"Не ми беше обещано нищо. Премиерът ми се обади в последния момент. Извика ме на среща и там ми предложи поста", заяви министърът.

Нейков разкри, че основен проект на кабинета на Бойко Борисов е мултифункционална спортна зала. "Може едно нещо да направим, но ще го има и всички ще го виждат", обобщи министърът.

Целта е съоръжението да се използва както за различни спортове, така и за културни мероприятия.