Министърът на младежта и спорта - Радостин Василев присъства на откриването на реновираното общежитие в бл.15 на НСА и модернизираното игрище за плажен волейбол в кампуса на Академията. Ето какво написа самият той във Фейсбук:

"С министъра на образованието и науката проф. Николай Денков присъствахме на откриването на реновираното общежитие в бл. 15 на Националната спортна академия "Васил Левски" и модренизираното игрище за плажен волейбол в кампуса на Академията.

На церемонията присъстваха още ректорът на НСА проф. Николай Изов, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и кметът на СО - район "Студентски" Петко Горанов.

Студентското общежитие беше обновено с финансиране от Фонда за устойчиви градове и съфинансиране от Европейския фонт за регионално развитие по оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020". Общият бюджет на проекта е в размер на близо 3,7 млн. лв.

След откриването на общежитието присъствахме и на откриването на игрище по плажен волейбол, което е част от комплекс "Открити спортни съоръжения" в кампуса на НСА. То разполага с три игрални полета и може да се използва за учебна, тренировъчна и състезателна дейност.

Волейболното съоръжение беше ремонтирано със средства на Академията в размер на 229 000 лв".

Радостин Василев: Не искаме да има ощетени федерации

Радостин Василев: Не искаме да има ощетени федерации

Спортният министър и проф. Даниела Дашева представиха Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2022 г.