Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова и зам.-министър Калин Каменов проведоха работна среща с представители на неправителствени организации.

„Основната цел на тази дискусия е да ви представим финансовите инструменти, с които Министерството на младежта и спорта (ММС) може да ви подкрепи. Искаме да се запознаем с вашите проблеми, да чуем вашите тревоги и да споделите с нас своите потребности или трудности, които имате в процеса на работата си с деца и младежи със специални потребности“, обърна се към присъстващите министър Раданова.

Зам.-министър Каменов допълни, че е от изключителна важност да има интензивен диалог между министерството и неправителствените организации, за да може максимален брой хора да се възползват от двата проекта, чрез които ММС подпомага младежките дейности и инициативи в страната.

Първият е „Националната програма за младежта (2011-2015)“. В нея основните акценти са: насърчаване на личностното развитие и икономическата активност на младите хора и подобряване на достъпа до информация и качествени услуги; повишаване на гражданската активност на младите хора; превенция на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение; развитие на младежко доброволчество; личностно и професионално развитие на младите хора в малките населени места и селските райони; развитие на междукултурния и международния диалог сред младите хора и усъвършенстване на младежката работа.

Срокът за кандидатстване по Програмата е удължен до 19 септември, 2014 г., за да може повече организации да подадат своите документи. Целевата група са млади хора от 15 до 29 години. Подробна информация за Програмата може да намерите ТУК: