Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост на Европейската купа по джудо, която се провежда в столичната зала "Асикс Арена". Повече от 400 състезатели от над 40 държави взеха участие в надпреварата, която е и олимпийска квалификация.

"За България е чест да бъде домакин на Европейската купа по джудо. Поздравявам всички участници и медалисти за тяхното представяне през вчерашния ден, а на тези, на които им предстоят схватки за медалите днес - успех. Благодаря на Европейския джудо съюз за доверието към родната федерация, която полага големи усилия за развитието на този спорт у нас. Пожелавам успех на всички по пътя към Олимпийските игри в Париж", каза министър Лечева.

Тя връчи почетен плакет на президента на Европейския джудо съюз Ласло Тот за оказаната подкрепа към българската федерация. Тот е в България по покана на президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и неговия заместник Даме Стойков.

Вчера българските състезатели завоюваха две отличия - злато за Ивелина Илиева (57 кг) и бронз за Габриела Димитрова (52 кг). По-късно днес ще станат ясни и медалистите от втория ден на надпреварата.