Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева по програмата за развитие на спортните клубове. 889 клуба от 50 вида спорт получиха 30%. увеличение на отпуснатите средства тази година.

"Мярката е добра, прие се много добре от клубовете. За 2021 г. вече е гласувано 100% увеличение на средствата по тази програма. Българските спортни клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева, с които ще подпомогнат дейността си", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Спортният министър съобщи, че на федерациите беше позволено да пренасочат средствата си, предвидени за участие в международни състезания, които бяха отложени заради пандемията, към разходи за подготовка на атлетите си. Министерството е готово тази мярка да продължи и догодина.

"Програмата ни за подобряване на спортната инфраструктура в страната продължава с пълна сила", информира още министър Кралев. Пред премиера той докладва за изградените и реконструирани спортни съоръжения през тази година. Кралев съобщи , че са пуснати обществени поръчки за още 20 спортни обекта на приблизителна стойност 7 милиона лева.

"Сключени са 21 от договорите за построяването на физкултурните салони в 27 училища на територията в цялата страна", каза още Кралев.

На срещата бе обсъден и напредък в изграждането на "Арена Бургас". "Строителството на залата в Бургас по график трябва да приключи до края на първото тримесечие на годината. Част на доставките от елементи на покривната конструкция трябваше да дойдат от Германия и Италия, но се забавиха заради пандемията", съобщи министър Кралев.

"Арена Бургас е едно фантастично съоръжение, което ще е готово през следващите месец-два. Залата ще може да е домакин на световни и европейски първенства по леката атлетика, но в нея ще могат да се провеждат и всякакви други състезания", заяви премиерът Борисов.

 Министър Красен Кралев обсъди годината за автомобилния спорт

Министър Красен Кралев обсъди годината за автомобилния спорт

Въпреки наложените ограничения заради разпространението на пандемията от COVID-19 АФБ е успяла да организира отлично 53 надпревари