Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и Чепеларе, за да се запознае със състоянието на спортната инфраструктура в региона.

В четвъртък вечер Кралев присъства на ученически турнир по волейбол, който се проведе в новооткритата спортна зала към ППМГ "Васил Левски", изградена от Община Смолян със средства по ОП "Региони в растеж". Това е първото изградено подобно спортно съоръжение в Смолян за последните 45 години. "Залата тук може да бъде използвана за пример за останалите населени места - нашата концепция е насочена именно към изграждане на такъв вид спортни съоръжения, които са лесни за поддръжка и могат да се използват пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства", каза министър Кралев.

Заедно с областния управител на Смолян Недялко Славов, с Николай Мелемов, Боран Хаджиев и народния представител Красимир Събев разгледаха стадион "Смолян", който скоро ще бъде ремонтиран, благодарение на средства в размер на 1 милион лева, които правителството вече е отпуснало на Общината. Спортният министър пое ангажимент, че държавата ще подкрепи усилията на местното управление за възстановяване на тренировъчния стадион, като помогне с финансиране за нова настилка от изкуствена трева. "Така, заедно с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, които вече са финансирани, Смолян ще има един завършен спортен комплекс", коментира Красен Кралев.

Министър Кралев участва и в награждаване на победителите и участниците в ученическа щафета, посветена на празника на Смолян.

По време на посещението си в новата зала в Смолян Красен Кралев разговаря с медалистката от Олимпиадата в Лондон 2012 г. Милка Манева и с Радостина Фисинска, национална рекордьорка на България за девойки на 400 м. с препятствия, които са преподавателки по физическо възпитание в училище "Васил Левски".

В петък сутрин министър Кралев, Недялко Славов и носителят на "Кристалния глобус" от Световната купа по сноуборд Радослав Янков посетиха фабриката за ски "Амер Спортс България" ЕООД - гр. Чепеларе. Те бяха посрещнати от управителя Ивайло Петров, който ги запозна с производствения процес. "Амер Спортс България" в град Чепеларе е най-големият производител на алпийски ски в света. Произвеждат се световни марки ски като Atomic и Salomon. Производстовото варира между 600 и 800 хил.чифта годишно. Във завода за ски в Чепеларе работят над 800 души от региона.

Снимка 448351

Източник: ММС