"Държавата спира кранчето за участието на олимпийския принцип" - това разкри министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ.

„Досега 500 души са получавали финансиране по неясни критерии. В момента оформихме един проектоолимпийски отбор от 120 човека, които ще получат максимално финансиране. Тези, които имат шансове за медали, ще получат и допълнително финансиране. По тази система всички ще имат реалистичен бюджет. Субективният фактор е изключен", обясни Кралев.

„В момента парите не достигат, поехме държавата в безпрецедентна криза. Спортът първи търпи рязане на бюджета. Радваме се, че нямаме редукция в нашия бюджет, но той е недостатъчен. Разчитаме на сътрудничество с бизнеса."

„Заложили сме на една от най-големите одиторски компании, да направи проучване на всички практики за развитие и стимулиране на спонсори в спорта, включително и какви възможности за данъчни облекчения има."

Кралев разказа и любопитни неща за самия себе си: „Професионалната ми кариера е свързана с леката атлетика, дългите бягания. Атлетиката винаги ще ми остане любим спорт. Футболът също, все пак бях президент на Черно море доста време. Тези два спорта са ми любими. Боксът също."

„Имам 22-годишен опит в маркетинга, подготвям в момента една лекция, която ще включва най-добрите световни практики за взаимодействие между спорта и бизнеса. Тази лекция ще я презентирам на срещи. Трябва да ги научим как да си говорят."