Министърът на младежта и спорта се срещна с президента на Азиатската тенис федерация (ATF) Анил Кумар Кана.

Кана направи двудневно посещение в България, по покана на президента на БФ Тенис Стефан Цветков. Двамата проведоха работна среща, на която дискутираха различни теми за развитието на този спорт.

„Със Стефан Цветков обсъдихме какви промени трябва да се направят в играта, най-вече при подрастващите. Голям потенциал за развитие имат турнирите за юноши и девойки, които са от календара на Международната тенис федерация. В Азия ние обръщаме най-голямо внимание на организирането на колкото се може повече състезания. Само в такава, конкурентна среда, тенисистите могат да се развиват и това е причината непрекъснато да провеждаме надпревари от различни категории", сподели Кана.

Президентът на родната федерация Стефан Цветков добави, че основният фокус на работа трябва да бъде именно върху осигуряването на максимално добри възможности за развитие на подрастващите и това е причината БФ Тенис да организира все повече събития, свързани с най-малките състезатели.

„С Кана коментирахме и начините, по които можем да направим тениса още по-популярен, да привлечем децата към нашия спорт и какви са възможностите за изграждане на повече кортове в страната".

Анил Кана се срещна и с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с когото обсъдиха възможности за сътрудничество между родината му Индия и България и възможността индийски състезатели от различни спортове да провеждат подготвителни лагери у нас.