Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Плевен, за да се срещне с представитли на местната спортна общественост. Кралев проведе дълга дискусия с нас 50 спортисти, треньори и спортни деятели. Те заявиха пред спортния министър, че местната власт бойкотира развитието на спорта в Плевен.

По покана на Мирослав Петров Красен Кралев се запозна лично със състоянието на спортната инфраструктура в Плевен. Той се увери, че спортните съоръжения имат голяма нужда от реновиране. Най-належащ е проблемът с отоплението, климатизацията и вентилацията в зала "Спартак". Според спотруващите там голяма част от спортната база не е обновявана от 1970 година. Въпреки че поддръжката на тази зала е задължение основно на Общината, министър Кралев пое ангажиемт за финансиране на проект за изграждане на климатизация и отопление, в рамките на 350 хил.лева. Но само при условие, че Министерството на младежта и спорта (ММС) получи проект от общинската администрация, който да отговаря на изискванията за финансиране.

Снимка 448639

Източник: ММС

Заедно със световния шампион по бокс Детелин Далаклиев Красен Кралев огледа и помещението, което Общината е отпуснала, за да се направи зала за бокс. Състоянието на отпуснатото помещение е изключително лошо, защото представлява просто една изоставена метална конструкция. Но въпреки това ММС ще подпомогне изграждането на нова боксова зала в Плевен. Има одобрен от ММС проект, който ще получи финансиране в рамките на 200 хил.лева.

Спортният министър провери лично каква част от Арена "Плевен" е построена с двата милиона, отпуснати от кабинета "Орешарски". Стойността на целия проект е близо 13 млн. лева, но през 2014 година правителството на Орешарски отпуска само два милиона, които буквално са "заровени" в една пуста поляна със излят бетон за основи. Красен Кралев заяви, че на практика правителството на Пламен Орешарски е замразило проекта като не е отпуснало цялата необходима сума. "Когато ние строим или ремонтираме зали, ги правим с напълно осигурено финансиране, от начало до край. Плевенчани заслужават нова мултифункционална спортна зала, но тази сума може да бъде отпусната само от Министерски съвет, след разговори между правителството и общинската администрация", коментира той.

Снимка 448638

Източник: ММС

Министърът на младежта и спорта беше официален гост и на благотворителната вечеря, организирана от "Лайънс клуб Плевен", която имаше за цел събиране на средства за възстановяване на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен. Необходимата сума е в размер на 250 000 лева. Министерството ще помогне със средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата.

На всички събития в Плевен министър Кралев бе придружаван от бронзовия медалист от последното световно първенство по бокс Радослав Панталеев, който е плевенчанин, както и от спортната легенда Любо Ганев.

Министър Кралев в Плевен: Вие сте пример за това, че гражданското общество е живо

Министър Кралев в Плевен: Вие сте пример за това, че гражданското общество е живо

“Лайънс клуб” - Плевен и ММС осигуриха средствата за ремонт на спортната зала по лека атлетика в града