Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в благотворителен бал, организиран от "Лайънс клуб - Плевен", който имаше кауза за събирането на средствата за възстановяване на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен. Необходимата сума е в размер на над 250 000 лева. Министерството ще помогне със средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата, като ще финансира и реконструкцията на съблекалните, която не е включена в първоначалния план. Общата сума, която е събрана от благотворителната инициатива е 78 325 лева.

Това е уникален по рода си проект, в който обществото се ангажира, при това успешно, да подпомогне държавата за реновирането на спортен обект.

"Вашата инициатива е пример за това, че гражданското общество е живо. Когато има един проблем, гражданите се активизирате, насочвате вниманието към него и с общи усилия го решаваме. Нямаше как да не откликнем на тази инициатива и да не подсигурим всички останали средства за реконструиране на залата", каза министър Кралев пред участниците в събитието.

Лице на благотворителната кампания е олимпийската шампионка Тереза Маринова.

Снимка 448636

Източник: ММС

По време на благотворителния бал бе организиран и голям търг. В него гостите наддаваха за мотор, с който се е състезавал Богдан Николов. Моторът е предоставен безвъзмездно от неговия син Александър Николов и беше продаден за 18 хил. лева. Сред предметите бе и шапка на Ферари с подпис на Михаел Шумахер, която Любо Ганев взе за 1500 лв. Красен Кралев също се включи в търга, като успя да спечели тренировъчни ръкавици на световния шампион Детелин Далаклиев срещу 700 лева.

Тереза Маринова също бе предоставила едно от своите отличия. За ценителите на изкуството търгът предложи картини на големите български художници - Владимир Димитров - Майстора, Дечко Узунов, Светлин Русев, Петър Мичев - Педро.

Снимка 448637

Източник: ММС

Министър Кралев и Тереза Маринова получиха пластики "Дон Кихот и Санчо Панса" на "Лайънс клуб - Плевен" за благодарност от президента на клуба Ивайло Стоянов.

На събитието с Красен Кралев присъстваха и Мирослав Петров, Детелин Далаклиев, бронзовия медалист от последното световно първенство по бокс Радослав Панталеев и др.

Министър Кралев откри първото Гран При по олимпийско таекуондо в България

Министър Кралев откри първото Гран При по олимпийско таекуондо в България

"За България е огромна чест за първи път в своята история да домакинства на един от четирите Гран При турнира"