Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на община Мураяма, в която националният ни отбор по художествена гимнастика ще провежда ежегодно подготвителни лагери преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Шефът на общинския съвет Казухиро Мори, членът на общинския съвет Макото Чонан, директорът на дирекция образование Казуро Кикучи, треньорката по художествена гимнастика Етсуко Сато и членът на организационния комитет на Токио 2020 Катсухиро Ягучи са у нас по покана на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и наблюдаваха Световната купа, която се проведе в София.

"Имахме срещи с представители на много общини, но Вие бяхте най-настоятелни и Мураяма предложи най-добрите условия. Радвам се, че избрахме именно Вашия град за подготовка на националния ни отбор по художествена гимнастика и от името на българското правителство Ви благодаря за гостоприемството. Както сами се уверихте тези момичета са много обичани в България и аз се надявам да зарадват и нас, и Вас с олимпийска титла в Токио. Гордеем се с факта, че страната ни е сред държавите, положили началото на художествената гимнастика в световен мащаб и че продължаваме да диктуваме международните тенденции", заяви Красен Кралев по време на срещата.

Илиана Раева благодари пред гостите на министъра за подкрепата и изтъкна, че благодарение на ММС са задоволени всички нужди за нормална подготовка на състезателките.

"Министър Кралев има специална връзка с художествената гимнастика и винаги е бил до нас по време на подготовката и състезанията. Той полага огромни грижи за нашия спорт, който е обезпечен с всичко необходимо", каза Раева.

От името на община Мураяма господин Казухиро Мори увери министъра, че за българските гимнастички ще бъдат осигурени най-добрите възможни условия. По време на Олимпийските игри пък ще бъдат организирани автобуси с фенове, които да ги подкрепят в залата.

"Благодаря Ви, че проявихте такова голямо доверие към нашия град и ние ще положим огромни усилия, за да го оправдаем. По време на Световната купа видяхме отношението и топлината, която българите демонстрират към художествената гимнастика и за нас е чест, че децата на Мураяма ще имат възможност да видят тези спортистки от световна класа", заяви Казухиро Мори.

Първият лагер на националните ни отбори по художествена гимнастика в Мураяма стартира през месец юни. Аклиматизацията на състезателките за самата Олимпиада също ще протече там.

 

Красен Кралев даде старта на маратона във Варна

Красен Кралев даде старта на маратона във Варна