Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев откриха спортен комплекс "Зона на здравето". На площ от над 20 дка са разположени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, тенис корт, уреди за фитнес на открито.

Федерацията по джудо благодари на премиера Борисов и министъра на спорта Кралев

Федерацията по джудо благодари на премиера Борисов и министъра на спорта Кралев

Домакинствата на два от най-големите спортни форуми бяха спечелени с огромното съдействие от страна на българското правителство

"Зоната на здравето е отлично съоръжение, което може да служи за пример на всеки един град. Благодаря на г-н Попов, на Ренета Камберова и на целия екип на Община Пазарджик за всичко, което правят за развитието на българския спорт. Неслучайно и напълно заслужено Пазарджик е Европейски град на спорта за тази година. Приветстваме и уважаваме всичко това, което се прави за развитието на спорта през последните години, а то не е никак малко. Тук сме, за да подкрепим действията на администрацията. В ММС вече има внесен проект за реконструирането на зала "Васил Левски", който е одобрен и ще бъде финансиран. Кметът и неговият екип имат пълната подкрепа на министерството и се надяваме да продължаваме да работим заедно за просперитета на пазарджишкия и на българския спорт. Пожелавам успех на всички, най-вече на прекрасните деца, които ще ползват този комплекс, на пазарджишките спортисти и на нашите приятели от Община Пазарджик, които правят толкова много за развитието на спорта", заяви министър Кралев при откриването на спортния комплекс.

Директорът на спортното училище в Плевен беше отстранен от длъжност

Директорът на спортното училище в Плевен беше отстранен от длъжност

Пламен Георгиев е обвинен за умишлено престъпление

Кметът на Пазарджик Тодор Попов и Ренета Камберова, която е част от Общинския съвет, благодариха на министър Кралев за доброто партньорство и помощта, която ММС оказва за развитието на спорта в града.

"Това е поредният важен ден за нашия град. Иска ми се след няколко години Пазарджик да има най-добрата спортна база и да се превърне в модел, който да се мултиплицира и в останалата част от България. Одобрявам политиката на министър Кралев, защото той е човек, който от няколко години последователно прави така, че българският спорт да бъде обезпечен. Направиха се немалко спортни съоръжения, спортни зали. Помага за всичко и съм срещал истинско разбиране от него, което се надявам, че ще продължа да срещам в негово лице. Това е примерът, който трябва да се следва. Когато местната власт и централната си помагат и вървят ръка за ръка, резултатите, които се постигат, са добри за всички", заяви кметът на Пазарджик.

Голяма стъпка за развитието на "Карате-до" у нас

Голяма стъпка за развитието на "Карате-до" у нас

Вижте каква е тя

На откриването на комплекс "Зона на здравето" присъства и бронзовият олимпийски медалист в джудото Георги Георгиев, който е директор на местното спортно училище.

По време на церемонията бяха отличени отборите на баскетболния "Хебър", който стана носител на Купата на България за аматьори, тимът по бадминтон - отборен републикански шампион за жени, както и индивидуални състезатели от Пазарджик с успехи в различни надпревари.

След откриването на спортния комплекс министър Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов обсъдиха проект за реконструирането на залата по художествена гимнастика, който ще бъде финансиран от ММС.

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България

Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще!