Българската федерация по джудо декларира подкрепа към правителството на Бойко Борисов и изказа благодарност към премиера и министър Красен Кралев за загрижеността към спорта.

Ето какво написаха от федерацията по джудо:

"Приятели на джудото,

както знаете България ще бъде домакин на Европейско първенство по джудо за мъже и жени, което ще се проведе през месец април 2022 г., а през февруари тази година имахме удоволствието да организираме Европейската отворена купа за 2020 година, която е с ранг на Олимпийска квалификация.  

Домакинствата на два от най-големите спортни форуми бяха спечелени с огромното съдействие от страна на българското правителство. Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лв. за организирането на шампионатите.

Лично президентът на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик благодари със специално писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за отличното провеждане от страна на България на Европейската отворена купа по джудо.

Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо в от страна на българското правителство и затова днес заявяваме нашата подкрепа за кабинета на г-н Бойко Борисов."

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България

Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще!