Министърът на младежда и спорта Красен Кралев награди призьорите от съботния ден на турнира по фехтовка за юноши и девойки до 14 години, кадети и кадетки "Сабята на Етрополски", който е и кръг от Европейската купа.

Министър Кралев: Най-много държавни пари ще получат федерациите с най-добри резултати

Министър Кралев: Най-много държавни пари ще получат федерациите с най-добри резултати

В България има лицензирани над 110 федерации

Нашите кадетки в състав Йоана Илиева, Елица Станимирова, Теодора Вутова и Габриела Захаринова спечелиха бронзовите медали в отборната надпревара след изключително драматичен мач за третото място срещу втория отбор на Украйна. Решаващи за успеха се оказаха тактиката на треньора Ивайло Воденов и отличната игра на носителката на Европейската купа за миналата година Йоана Илиева, която при последното си излизане на пътеката успя да обърне резултата от 33:40 до 45:42 в наша полза. Българките са водачки във временното класиране за Европейската купа, след като преди седмица спечелиха надпреварата в Лондон. След състезанието в София вече минаха 5 кръга за ЕК, като остават още 3.

Отборната титла при кадетките от "Сабята на Етрополски" спечели първият тим на Украйна, отстранил нашите на полуфинала, а втори остана съставът на Турция.

Почетната стълбичка при катедитите индивидуално бе окупирана от представители на Унгария. Шампион стана Матиас Баакен, следван от сънародниците си Балаз Кайзер (сребро) и носителите на бронзови медали Кристиян Раб и Конрад Ондрик. Най-напред от българите се нареди Христо Ефимов - 5-ти.

Министър Кралев: Новият закон за спорта ще разреши проблемите с базите

Министър Кралев: Новият закон за спорта ще разреши проблемите с базите

Създава се възможност клубовете да бъдат регистрирани и като търговски дружества

Министър Кралев връчи наградата и на Тодор Стойчев, който е носител на комплексната Европейска купа до 14 години за 2017 г.

В неделя турнирът "Сабята на Етрополски" продължава с отборната надпревара при кадетите и индивидуалната при кадетките.

В състезанието, което се провежда в зала "София", участват 271 млади фехтовачи от 21 държави, а в отборната надпревара се включиха повече от 60 тима.