Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите от Световната купа по спортна гимнастика във Варна. 16-годишната Памела Георгиева спечели първото си отличие като грабна бронзов медал на греда, събирайки актив от 11.800. На първо и второ място се наредиха Даниеле Иполито (Бразилия) - 13.750 и Джорджия Фентън (Великобритания) - 12.500.

Красен Кралев откри третия международен фотосалон „Старт Фото София 2017“

Красен Кралев откри третия международен фотосалон „Старт Фото София 2017“

Събитието се организира за трета поредна година под партронажа на Столична община

"За първи път, след ерата на големия Данчо Йовчев, България печели медал от Световната купа по гимнастика", с гордост коментира министър Кралев.

Другият българин, участвал във финалите във Варна, бе Димитър Димитров. Той завърши 7-ми на прескок. Въпреки допусната грешка в първото си изпълнение, се справи безупречно при второто и така направи сбор от 14.025. Шампион на уреда стана Игор Раивилов (Украйна), като получи оценка от 15.000. Последваха го двама участници от Беларус - Павел Булавски и Илия Яковелев.

Снимка 310785

Източник: Христо Русев

Четвърти на халки завърши и третият ни финалист - Христос Маринов. Той представи отлично съчетанието си и това му донесе 14,200т. Шампион стана Игор Радивилов (Украйна) с 14,700.

Министър Красен Кралев похвали ръководството на Българска федерация по спортна гимнастика, в лицето на Данчо Йовчев и Красимир Дунев и екипа на Двореца на културата и спорта във Варна, за перфектната организация на състезанието.