Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди Йоана Илиева, която беше избрана за най-добър фехтовач на България за 2020 г. Илиева продължи силното си представяне и заслужи приза, след като стана европейска шампионка на сабя при жените до 20 г.

Отличен беше и нейният треньор Ивайло Воденов, който беше определен за най-добър наставник. Награждаването се състоя по време на среща между Кралев и ръководството на Българската федерация по фехтовка (БФФ). Спортният министър пожела на Илиева да спечели мечтаната квота за Oлимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото.

Министър Кралев и Димитър Пенев обсъдиха развитието на младите таланти в българския футбол

Министър Кралев и Димитър Пенев обсъдиха развитието на младите таланти в българския футбол

Двамата обсъдиха възможностите за извършване на ремонтни дейности на стадиона в с. Мировяне

Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС световния шампион на сабя от 1983 г. Васил Етрополски за заслугите му към развитието на фехтовката в България. В неговата академия, която разполага със седем центъра в страната, се подготвят някои от най-добрите ни състезатели.

Представителите на федерацията споделиха плановете си да подготвят кандидатура на София за домакинство на кръг от Световната купа за мъже и жени, от която ще се разпределят точки за олимпийската ранглиста. Надпреварата е планирана за края на месец март.

Снимка 513413

Източник: ММС

Председателят на БФФ Величка Христева отчете, че заради пандемията от COVID-19 са настъпили сериозни размествания в международния състезателния календар, но у нас големите турнири по фехтовка са били проведени. Тя благодари на министър Красен Кралев за помощта, която ММС оказва на клубовете, които през 2021 г. ще получат двойно повече средства за реализирането на своите проекти по Програмата за развитие на спортните клубове. От името на БФФ Васил Етрополски връчи на министър Кралев плакет с благодарност за подкрепата към спорта.